Preguntes freqüents

Els nostres cursos són recomanats per a mestres, professors i professores, professionals de la pedagogia, educadors i educadores socials, estudiants i altres professionals interessats en ampliar els seus coneixements i que vulguin créixer personalment i professionalment.

Per al personal docent titulat, els cursos que oferim estan reconeguts pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, segons l'ordre ENS/248/2012, com a formació permanent del professorat, i serveixen com a mèrits en oposicions, concursos de trasllats, etc.

Pots consultar les activitats reconegudes pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en el seu portal web.

Si no ets personal docent titulat, obtindràs un títol propi que acredita la superació del curs.

Sí, a SomDocents oferim cursos reconeguts pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, segons l'ordre ENS/248/2012, com a formació permanent per al professorat, per tant, són vàlids en l'àmbit nacional.

Sí. Tenim un pla de formació permanent integral per escoles públiques, privades i concertades. Pots enviar un correu a centres@somdocents.com i t'informarem.

Es tracta de formacions dinàmiques, flexibles i sense desplaçaments, ja que es realitzen a través del campus virtual de SomDocents.

Són cursos 100 % en línia i asíncrons, no hi ha un horari marcat.

Tindràs tot el material disponible des del primer dia de curs i podràs anar treballant al teu ritme fins a l'últim dia de la convocatòria.

A més, un tutor o tutora t'acompanyarà durant el curs per resoldre qualsevol dubte que et pugui sorgir.

En finalitzar el curs, si has dut a terme totes les tasques satisfactòriament, rebràs el teu certificat.

Tenim convocatòries de tots els cursos disponibles tots els mesos (excepte l'agost) i et pots matricular per avançat a la que vulguis.

Les dates de les convocatòries marquen l'inici i la finalització del curs i, un cop començada la convocatòria, encara tindràs uns dies per poder matricular-te al curs.

Només s'admetrà la devolució dels diners de la matrícula del curs, en el cas de l'anul·lació de la convocatòria de l'activitat formativa per part de SomDocents. L'import de la matrícula serà retornat a través de transferència bancària. Pots consultar els Termes i condicions generals de contractació.

Si ets personal docent titulat, pots descarregar-te el certificat del curs realitzat des del portal web XTEC, a l'apartat «Els meus certificats» que trobaràs dins de la secció «La meva formació». Hi has d'accedir a través del teu compte XTEC.

També rebràs una còpia del teu certificat en format PDF amb signatura digital al correu electrònic que vas facilitar en el moment de fer la matrícula. Veuràs que en el certificat apareixen totes les dades necessàries per al reconeixement de l'activitat formativa

Si no ets personal docent titulat, rebràs un certificat propi a l'adreça de correu electrònic que ens vas facilitar en el moment de fer la matrícula, en un termini de quinze dies des de la data final de la convocatòria.

Els certificats apareixeran a l'ATRI quan el Departament d'Educació actualitzi la informació d'aquest portal. És un procés més lent que el del portal web XTEC, de manera que pot trigar alguns mesos.

Et pots matricular a tants cursos alhora com vulguis i puguis gestionar.

Les nostres formacions són de 10 hores setmanals, tal i com estableix l'ordre ENS/248/2012, en el seu article 3; però has de tenir en compte que cada convocatòria d'oposicions té les seves pròpies indicacions pel que fa a la simultaneïtat d'hores de formació permanent.

A SomDocents oferim formació de qualitat a preus assequibles per a tots els alumnes, nous i antics.

Per això oferim a tots els alumnes paquets de cursos que tenen un descompte sobre el preu dels cursos individuals.

Trobaràs paquets de diverses temàtiques: AICLE, digital, diversitat, lectura, metodologies i plàstica.

Pots consultar tota la nostra oferta a la pàgina de paquets.

Sí, a SomDocents oferim oferim formació continuada per al professorat. Es tracta de cursos totalment en línia de 30 i 40 hores reconeguts pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, segons l'ordre ENS/248/2012, com a formació permanent per al professorat. Per tot això són vàlids pel nomenament i cobrament de juliol 2024.

Et recomanem que consultis la pàgina de juliol 2024 del nostre web.

Et recomanem que consultis la pàgina de perfils del nostre web.

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.).

Aquest és l'enllaç directe a la normativa del Departament d'Educació per a cada perfil:

Els cursos que componen el paquet en què t'has matriculat apareixeran al teu campus el dia d'inici de la convocatòria, no abans. Si estàs fent el primer curs del paquet, només veuràs el curs que estiguis cursant en aquella convocatòria. Els cursos següents apareixeran al teu campus a l'inici de la següent convocatòria. Les dates de cadascun dels cursos que componen el paquet les trobaràs al correu electrònic que vas rebre en el moment de fer la teva matrícula.

No s'acceptaran canvis de convocatòria ni de cursos una vegada finalitzada la matrícula. Pots consultar els Termes i condicions generals de contractació.

No, les dates del teu curs no es poden canviar una vegada acabat perquè està reconegut en una resolució del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i ja hem tancat les actes i gestionat els certificats amb el Departament d'Educació.

Tindràs accés per sempre al material del curs, no pateixis. No obstant, si vols obtenir-ne la certificació, hauràs de fer una nova matrícula i realitzar el curs sencer dins de les dates marcades a la resolució de reconeixement.

Hem obert la matrícula per als cursos d'acreditació de tots els nivells i que són subvencionats. Les places són limitades (no publicarem noves dates ni convocatòries en aquest curs escolar). La matrícula has de fer-la a través del nostre web.

També oferim formacions sense subvenció, amb places limitades, per a les quals també obrirem noves edicions:

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=ACREDITACIO-CDD

Aquí pots trobar la informació oficial i les respostes als dubtes més freqüents sobre la Competència Digital Docent:

https://educacio.gencat.cat/ca/arees-actuacio/professors/acreditacions/competencia-digital-docent/index.html

No, acreditar el nivell de competència digital docent i activar el perfil digital són dues coses diferents.

Per acreditar el nivell de competència digital docent amb cursos de formació permanent, és suficient amb 50 hores de formació digital i tindràs el Nivell A2. El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya acreditarà d'ofici el nivell de competència digital amb els cursos del teu perfil digital. Aquí pots trobar la informació oficial i les respostes als dubtes més freqüents sobre la Competència Digital Docent:

https://educacio.gencat.cat/ca/arees-actuacio/professors/acreditacions/competencia-digital-docent/index.html

Hem obert la matrícula per als cursos d'acreditació de tots els nivells i que són subvencionats. Les places són limitades (anirem publicant noves dates quan les tinguem confirmades, et recomanem que vagis consultant el nostre web). La matrícula has de fer-la a través del nostre web.

També oferim formacions sense subvenció, amb places limitades, per a les quals també obrirem noves edicions:

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=ACREDITACIO-CDD

En canvi, per activar el perfil de competència digital docent són necessàries 90 hores de formació (tres cursos de la nostra plataforma) i experiència com a coordinador/a TIC/TAC en un centre. Amb aquest perfil activat, el Departament d'Educació t'acreditarà el Nivell B1 de la Competència Digital Docent.

Dels cursos que apareixen als últims llistats del Departament d'Educació sobre els perfils, continuem oferint els següents:

Aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent del professorat i comptabilitzen per acreditar el perfil de competència digital docent a totes les convocatòries del curs 2023-2024.

Aquí pots accedir a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2017002:35

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.). Els pots consultar en aquest enllaç:

https://www.somdocents.com/Perfils-2023-2024

Els perfils s'activen una vegada comencis a treballar per primer cop. El perfil és competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, si compleixes tots els requisits, s'activarà directament al teu ATRI una vegada s'actualitzin els seus llistats. És automàtic, en principi no és necessari realitzar cap tràmit.

Per activar el perfil d'atenció a la diversitat de l'alumnat són necessàries 80 hores de formació.

Dels cursos que apareixen a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, oferim els següents:

Aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent del professorat i comptabilitzen per acreditar el perfil d'atenció a la diversitat de l'alumnat a totes les convocatòries del curs 2023-2024.

Aquí pots accedir a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2017002:35

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.). Els pots consultar en aquest enllaç:

https://www.somdocents.com/Perfils-2023-2024

Els perfils s'activen una vegada comencis a treballar per primer cop. El perfil és competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, si compleixes tots els requisits, s'activarà directament al teu ATRI una vegada s'actualitzin els seus llistats. És automàtic, en principi no és necessari realitzar cap tràmit.

Pots consultar els cursos de SomDocents que comptabilitzen per activar el perfil d'atenció a la diversitat al nostre web:

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=DIVERSITAT

A la pàgina de Paquets del nostre web pots consultar els paquets que oferim amb cursos de diferents perfils:

https://www.somdocents.com/paquets

Per activar el perfil d'AICLE són necessàries 90 hores de formació.

Dels cursos que apareixen a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, oferim els següents:

Aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent del professorat i comptabilitzen per acreditar el perfil d'AICLE a totes les convocatòries del curs 2023-2024.

Aquí pots accedir a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2017002:35

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.). Els pots consultar en aquest enllaç:

https://www.somdocents.com/Perfils-2023-2024

Els perfils s'activen una vegada comencis a treballar per primer cop. El perfil és competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, si compleixes tots els requisits, s'activarà directament al teu ATRI una vegada s'actualitzin els seus llistats. És automàtic, en principi no és necessari realitzar cap tràmit.

Pots consultar els cursos de SomDocents que comptabilitzen per activar el perfil d'AICLE al nostre web:

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=AICLE

A la pàgina de Paquets del nostre web pots consultar els paquets que oferim amb cursos de diferents perfils:

https://www.somdocents.com/paquets

Per activar el perfil d'educació visual i plàstica són necessàries 60 hores de formació.

Dels cursos que apareixen a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, oferim els següents:

Aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent del professorat i comptabilitzen per acreditar el perfil d'educació visual i plàstica a totes les convocatòries del curs 2023-2024.

Aquí pots accedir a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2017002:35

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.). Els pots consultar en aquest enllaç:

https://www.somdocents.com/Perfils-2023-2024

Els perfils s'activen una vegada comencis a treballar per primer cop. El perfil és competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, si compleixes tots els requisits, s'activarà directament al teu ATRI una vegada s'actualitzin els seus llistats. És automàtic, en principi no és necessari realitzar cap tràmit.

Pots consultar els cursos de SomDocents que comptabilitzen per activar el perfil d'educació visual i plàstica al nostre web:

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=PLASTICA

A la pàgina de Paquets del nostre web pots consultar els paquets que oferim amb cursos de diferents perfils:

https://www.somdocents.com/paquets

Per activar el perfil de competència digital docent són necessàries 90 hores de formació.

Dels cursos que apareixen a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, oferim els següents:

Aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent del professorat i comptabilitzen per acreditar el perfil de competència digital docent a totes les convocatòries del curs 2023-2024.

Aquí pots accedir a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2017002:35

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.). Els pots consultar en aquest enllaç:

https://www.somdocents.com/Perfils-2023-2024

Els perfils s'activen una vegada comencis a treballar per primer cop. El perfil és competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, si compleixes tots els requisits, s'activarà directament al teu ATRI una vegada s'actualitzin els seus llistats. És automàtic, en principi no és necessari realitzar cap tràmit.

Pots consultar els cursos de SomDocents que comptabilitzen per activar el perfil competència digital docent al nostre web:

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=DIGITAL

A la pàgina de Paquets del nostre web pots consultar els paquets que oferim amb cursos de diferents perfils:

https://www.somdocents.com/paquets

Per activar el perfil d'immersió i suport lingüístic són necessàries 80 hores de formació.

Dels cursos que apareixen a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, oferim els següents:

Aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent del professorat i comptabilitzen per acreditar el perfil d'immersió i suport lingüístic a totes les convocatòries del curs 2023-2024.

Aquí pots accedir a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2017002:35

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.). Els pots consultar en aquest enllaç:

https://www.somdocents.com/Perfils-2023-2024

Els perfils s'activen una vegada comencis a treballar per primer cop. El perfil és competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, si compleixes tots els requisits, s'activarà directament al teu ATRI una vegada s'actualitzin els seus llistats. És automàtic, en principi no és necessari realitzar cap tràmit.

Pots consultar els cursos de SomDocents que comptabilitzen per activar el perfil d'immersió i suport lingüístic al nostre web:

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=IMMERSIO

A la pàgina de Paquets del nostre web pots consultar els paquets que oferim amb cursos de diferents perfils:

https://www.somdocents.com/paquets

Per activar el perfil de metodologies amb enfocament globalitzat són necessàries 60 hores de formació.

Dels cursos que apareixen a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, oferim els següents:

Aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent del professorat i comptabilitzen per acreditar el perfil de metodologies amb enfocament globalitzat a totes les convocatòries del curs 2023-2024.

Aquí pots accedir a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2017002:35

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.). Els pots consultar en aquest enllaç:

https://www.somdocents.com/Perfils-2023-2024

Els perfils s'activen una vegada comencis a treballar per primer cop. El perfil és competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, si compleixes tots els requisits, s'activarà directament al teu ATRI una vegada s'actualitzin els seus llistats. És automàtic, en principi no és necessari realitzar cap tràmit.

Pots consultar els cursos de SomDocents que comptabilitzen per activar el perfil de metodologies amb enfocament globalitzat al nostre web::

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=METODES

A la pàgina de Paquets del nostre web pots consultar els paquets que oferim amb cursos de diferents perfils:

https://www.somdocents.com/paquets

Per activar el perfil de lectura i biblioteca escolar són necessàries 80 hores de formació.

Dels cursos que apareixen a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, oferim els següents:

Aquests cursos estan reconeguts com a formació permanent del professorat i comptabilitzen per acreditar el perfil de lectura i biblioteca escolar a totes les convocatòries del curs 2023-2024.

Aquí pots accedir a l'aplicació dels perfils professionals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya:

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/apex/f?p=2017002:35

Per activar cada perfil hi ha uns requisits diferents (hores de formació, experiència prèvia, etc.). Els pots consultar en aquest enllaç:

https://www.somdocents.com/Perfils-2023-2024

Els perfils s'activen una vegada comencis a treballar per primer cop. El perfil és competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, si compleixes tots els requisits, s'activarà directament al teu ATRI una vegada s'actualitzin els seus llistats. És automàtic, en principi no és necessari realitzar cap tràmit.

Pots consultar els cursos de SomDocents que comptabilitzen per activar el perfil de lectura i biblioteca escolar al nostre web:

https://www.somdocents.com/cursos?tematiques=BIBLIOTECA

A la pàgina de Paquets del nostre web pots consultar els paquets que oferim amb cursos de diferents perfils:

https://www.somdocents.com/paquets

Durant el curs 2022-2023, tal com informem a la nostra pàgina web, el curs Les capses d'aprenentatge a primària i secundària: descoberta, disseny i funcionament acreditava el perfil de mètodes. L'última convocatòria amb l'etiqueta del perfil activada va ser la de juliol, i ara encara no està a l'aplicació.

Al portal web XTEC del Departament d'Educació tens accés a l'aplicació per consultar la llista de cursos de formació i programes d'innovació educativa, aprovada mitjançant resolució del director general competent en matèria de professorat, que es té en compte per a l'acreditació de cadascun dels perfils professionals.

Com podràs comprovar, en els cursos escolars anteriors totes aquestes activitats formatives servien d'hores de formació per acreditar el perfil mètodes:

És una competència del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i és el propi Departament d'Educació qui decideix quins cursos acrediten perfils i actualitza cada curs escolar l'aplicació dels perfils professionals.

Ara mateix, acrediten el perfil mètode en aquest curs 2023-2024:

Si no s'ha obtingut l'acreditació de manera automàtica, es pot demanar a través d'una sol·licitud i la documentació requerida per a cada perfil professional.

Quan compris la cistella de cursos rebràs un correu electrònic amb un codi que et permetrà bescanviar-lo per 5 dels nostres cursos reconeguts. Tens la flexibilitat de matricular-te en més d'un curs en cada convocatòria, així aprofites al màxim el teu aprenentatge.

La cistella de cursos té una validesa d'un any des de la data de compra. Durant tot aquest temps podràs utilitzar el teu codi fins a cinc cops per matricular-te en els cursos que vulguis. Els cursos inclosos en la cistella no poden ser compartits amb altres persones.

Amb la cistella de cursos podràs matricular-te en qualsevol dels cursos que apareixen en aquesta llista.

El codi que rebràs no es pot bescanviar pels cursos d'acreditació de la competència digital docent, ni pels paquets, ni pels cursos Al teu ritme.

​Has adquirit la cistella de cursos per pagament fraccionat i només permet un curs a cada convocatòria. Un cop hagis completat el pagament podràs adquirir diversos cursos a la mateixa convocatòria.

​Si et matricules en qualsevol curs o paquet de la convocatòria de juliol, rebràs un codi de 20€ de descompte per bescanviar en el teu pròxim paquet de cursos. Rebràs el codi per correu electrònic un cop feta la matrícula i el podràs utilitzar fins al 31/12/2024. El codi és personal i el descompte no és acumulable amb altres promocions. Només s'adjudica un descompte per persona, independentment de la quantitat de cursos o paquets en què et matriculis. En aquesta pàgina tens més informació.

​Pots revocar en qualsevol moment el teu consentiment per a la recepció de comunicacions informatives amb una notificació a la nostra adreça de correu electrònic somdocents@somdocents.com. Pots consultar la nostra Política de protecció de dades.

Encara tens dubtes? escriu-nos un correu a somdocents@somdocents.com.