Treballar l'atenció a la diversitat mitjançant les intel·ligències múltiples

Tenim més d’una intel·ligència i hi ha més d’una manera d’aprendre. El nostre alumnat té tot un potencial que hem de saber com desenvolupar.

4.5

(161 opinions)

8.207

8.207 docents formats

Imatge del curs Treballar l'atenció a la diversitat mitjançant les intel·ligències múltiples
65
Properes convocatòries
Aquest curs inclou
 • 30 hores

 • 100 % en línia, ASÍNCRON

 • Tots els nivells

 • Tutoritzat per Rubén Casado Valle

 • Reconegut Departament Educació

 • perfil diversitat + info
Properes convocatòries
Aquest curs inclou
 • 30 hores

 • 100 % en línia, ASÍNCRON

 • Tots els nivells

 • Tutoritzat per Rubén Casado Valle

 • Reconegut Departament Educació

 • perfil diversitat + info
Il.lustració entranyable que acompanya el curs Treballar l'atenció a la diversitat mitjançant les intel·ligències múltiples

Els estils d’aprenentatge predominants entre l’alumnat poden interferir en els processos d’aprenentatge. Per aquest motiu, aquest curs proporciona una sèrie d’indicadors que permeten conèixer les bases teòriques i els objectius de la teoria de les intel·ligències múltiples, detectar la diversitat d’intel·ligències a l’aula i proporcionar recursos i estratègies que permeten dissenyar plans de treball que atenguin aquesta diversitat. Per tant, la finalitat d’aquest curs és donar eines i coneixements al personal docent sobre les intel·ligències múltiples aplicades a l’àmbit educatiu.

Per aconseguir aquest propòsit es tracta profundament cadascuna de les intel·ligències proposades per Gardner per poder conèixer en profunditat les seves diferències i, a més, es contrasten amb exemples de persones rellevants en la història. També es presenten una sèrie de jocs per desenvolupar i posar en pràctica totes les intel·ligències en les diferents etapes educatives.

Se centra també en la importància de conèixer la detecció segons les preferències de l’alumnat o el tipus de representació que predomina i també segons les competències clau del currículum. Així mateix, es presenten diverses maneres d’avaluar les intel·ligències múltiples i s’introdueix un exemple de rúbriques personalitzades per cadascuna d’elles.

Finalment, es detalla com treballar la teoria a l’aula destacant les parts importants a considerar durant el procés d’aprenentatge, tenint en compte les necessitats individuals de l’alumnat, i es plantegen jocs i activitats per realitzar a l’àmbit educatiu per cadascuna de les intel·ligències presentades per Gardner.

Aquest és el teu curs

perquè aconseguiràs...

 • Formar per impartir docència amb metodologies de treball per projectes o metodologies amb enfocaments globalitzats, treballant les intel·ligències múltiples, per afavorir unes condicions d’aprenentatge que desenvolupin i impulsin l’aprenentatge competencial en tots els nivells.

 • Impartir la docència i dur a terme l’atenció directa amb metodologies d’aula que es considerin més idònies per atendre la diversitat de l’alumnat, tenint en compte les intel·ligències múltiples i afavorint la participació de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.

 • Apropar-nos al constructe de la intel·ligència segons l’autor de la teoria de les intel·ligències múltiples i conèixer les seves bases epistemològiques.

 • Conèixer detalladament les característiques de cada una de les intel·ligències que permetin detectar la diversitat d’intel·ligències dins l’aula.

 • Conèixer els mètodes d’avaluació que permeten detectar les intel·ligències múltiples a l’aula.

 • Proporcionar eines i recursos d’ensenyament i aprenentatge tenint present la diversitat d’intel·ligències de l’alumnat.

Continguts del curs

 • Mòdul 1. La teoria de les intel·ligències múltiples de Howard Gardner

  • La intel·ligència com a procés d’adquisició de coneixements.

  • La teoria de les intel·ligències múltiples: Bases epistemològiques - Objectius.

  • Tipus d’intel·ligències modulars segons Gardner: Espacial - Musical - Naturalista - Corporal-cinestèsica - Interpersonal - Intrapersonal - Lògica-matemàtica - Lingüística-verbal.

  • Jocs aplicats a les intel·ligències.

 • Mòdul 2. Detecció i avaluació de les intel·ligències múltiples

  • Detecció de les intel·ligències múltiples: Detecció de les intel·ligències múltiples de l’alumnat - Detecció en funció del tipus de representació - Detecció en funció de les competències clau.

  • Avaluació de les intel·ligències múltiples: Avaluem la intel·ligència espacial - Avaluem la intel·ligència musical - Avaluem la intel·ligència naturalista - Avaluem la intel·ligència corporal-cinestèsica - Avaluem la intel·ligència interpersonal - Avaluem la intel·ligència intrapersonal - Avaluem la intel·ligència lògica-matemàtica - Avaluem la intel·ligència lingüística-verbal.

 • Mòdul 3. Estratègies educatives per al desenvolupament de les intel·ligències múltiples

  • Com treballar les intel·ligències múltiples a l’aula: Treballar la intel·ligència espacial - Treballar la intel·ligència musical - Treballar la intel·ligència naturalista - Treballar la intel·ligència corporal-cinestèsica - Treballar la intel·ligència interpersonal - Treballar la intel·ligència intrapersonal - Treballar la intel·ligència lògica-matemàtica - Treballar la intel·ligència lingüística-verbal.

  • Treballar la diversitat d’intel·ligències de forma simultània dins el currículum escolar.

Què diuen els i les nostres alumnes?

Salvador Valero

12 de març 2021

El curs d’intel·ligències múltiples ha estat un encert! Els continguts teòrics i les activitats són molt útils per anar aprofondint progressivament en aquest concepte i les seves implicacions. A més, el curs ofereix eines i recursos molt útils per donar respostes acurades a tots els perfils d’alumnes dels teus grups-classe durant el procés d’aprenentatge. També t’ajuda a potenciar les seves capacitats i consolidar el seu benestar emocional.

Jordi

28 de novembre 2023

Molt content d'haver fet aquest curs sobre les intel·ligències múltiples. És un tema molt interessant i he après moltes coses. També hi ha molts exemples sobre les 8 intel·ligències múltiples. Us recomano aquest curs formatiu. Molt bona tutorització.

MARÍA JOSEFA ALONSO MARTÍNEZ

31 de maig 2023

La meva experiència ha estat força positiva. La part conceptual i els vídeos utilitzats eren molt adequats al temari que havíem de treballar. Les activitats eren interessants, no es feien pesades i el grau de dificultat era adequat, tot i que sí que és veritat que si volies fer-les correctament havies d'invetir unes bones hores. Salutacions Mª José

Dolors Ollé

25 de maig 2023

Bona tarda! M' ha agradat molt fer aquest curs. L' he trobat didàctic, molt útil i força interessant. Ja m' havia interessat fa temps tot el tema de les intel·ligències múltiples a l' aula però en aquest curs he pogut aprofundir en els continguts. El material és l' adequat. El cert és que m' anirà molt bé de cara a les meves assignatures. Fa gairebé 30 anys que faig català i teatre a l' escola i , certament, es poden aplicar molts aspectes treballats en el curs. N' he sortit molt convençuda i satisfeta. Felicito també al professor, el Rubén Casado, per les seves indicacions i valoracions a l' hora de trametre la feina. Gràcies, Rubén! Moltíssimes gràcies i endavant!!!

Pilar

29 de març 2023

La veritat és que sempre que he fet un curs amb vosaltres he quedat satisfeta i aquesta vegada no podia ser menys. M'ha anat molt bé ja que cada vegada hi ha més diversitat a les aules i a més a més hem de ser capaços de saber arribar a tots els nostres infants.

Txema Martín

25 d'octubre 2022

Ha sigut una gran experiència com el darrer curs realitzat, les activitats proposades són molt interessants i l'atenció de la docent participativa i recíproca. Moltes gràcies per tot.

Cursos relacionats