Robòtica i Programació a l'educació infantil i al cicle inicial de primària

Introducció al món tecnològic i a una eina didàctica per a l’aprenentatge de disciplines acadèmiques STEM (ciència, tecnologia, programació, enginyeria i matemàtiques).

4.4

(94 opinions)

2.908

2.908 docents formats

Imatge del curs Robòtica i Programació a l'educació infantil i al cicle inicial de primària
65
Properes convocatòries
Aquest curs inclou
 • 30 hores

 • 100 % en línia, ASÍNCRON

 • Ed. Infantil i Primària

 • Tutoritzat per Domingo Rodríguez Ortega

 • Reconegut Departament Educació

Properes convocatòries
Aquest curs inclou
 • 30 hores

 • 100 % en línia, ASÍNCRON

 • Ed. Infantil i Primària

 • Tutoritzat per Domingo Rodríguez Ortega

 • Reconegut Departament Educació

Il.lustració entranyable que acompanya el curs Robòtica i Programació a l'educació infantil i al cicle inicial de primària

En aquest curs es treballa la robòtica educativa i la programació per a infants d’Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària. S’introdueix el pensament computacional i s’ofereixen activitats i recursos per treballar a l’aula.

S’estudien les bases conceptuals i la història del pensament computacional, la robòtica educativa i la programació, així com diferents dinàmiques educatives per introduir-ho a Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària. També es recullen recursos i procediments per poder fer les adaptacions necessàries segons l’etapa educativa i la diversitat de l’aula. A més, es proposen possibles indicadors d’avaluació per valorar aspectes propis del pensament computacional i a la vegada competències transversals i organitzatives.

Gràcies a la presentació de diferents metodologies de treball i exemples d’activitats el personal docent tindrà l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements obtinguts en aquest curs, i podran crear les adaptacions pertinents per tal de cobrir les necessitats del grup.

Aquest és el teu curs

perquè aconseguiràs...

 • Conèixer els conceptes de pensament computacional, robòtica educativa i programació.

 • Aportar coneixement i eines al personal docent perquè pugui introduir la robòtica educativa i la programació a l'aula.

 • Proporcionar exemples per treballar la robòtica educativa i la programació a les aules d'Educació Infantil i de Cicle Inicial de Primària.

 • Crear un espai de col·laboració, reflexió i divulgació per a l'aprenentatge de competències en l'àmbit digital a l'escola.

Continguts del curs

 • Mòdul 1. El pensament computacional (PC), la robòtica educativa i la programació

  • El pensament computacional (PC), la robòtica educativa i la programació (Història, definició, autors i conceptes; Aspectes clau: procediments, estratègies i habilitats)

  • Introducció al pensament computacional i aplicació en Educació Infantil i en el Cicle Inicial de Primària (Pensament computacional sense dispositius ni robots; Pensament computacional amb dispositius i sense robots; Pensament computacional amb robots i/o dispositius)

 • Mòdul 2. Robòtica educativa i programació a l'aula d'Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària

  • L'aula (Com gestionar la diversitat; Característiques de l'etapa; L'alumnat com a subjecte actiu. Autonomia, pensament i acció; Gestió de l'error; Criteris didàctics. Robòtica educativa i programació com a eina)

  • Metodologies (El paper del personal docent; Treball individual, en equip i en gran grup; Gestió del temps i recursos)

  • L'avaluació

 • Mòdul 3. Activitats i recursos

  • Segon Cicle d'Educació Infantil (I3; I4; I5)

  • Cicle Inicial d'Educació Primària (Primer curs d'Educació Primària; Segon curs d'Educació Primària)

Què diuen els i les nostres alumnes?

Feli

12 de març 2021

Ha estat un curs àgil i dinàmic. Evidentment, com a qualsevol curs s'ha de presentar una sèrie d'activitats, però pots organitzar-te en el temps. La persona formadora competent i comunicativa, ens ha facilitat un recull d'activitats i eines molt interessants per posar-les en pràctica en el nostre dia a dia a l'aula. Animo a tothom a realitzar el curs de Robòtica i programació. Felicitats a l'equip de SomDocents!!

Ramon Escarrà Vadillo

25 d'abril 2024

Estic satisfet d'aquest curs de Robòtica i programació a l'Educació Infantil i al cicle inicial de primària, he conegut molts aspectes que m'han fet reflexionar sobre com abordar aquests ensenyaments en diferents nivells i se´ns dubte em seran molt útils per treballar aquestes metodologies amb molta més seguretat i correcció.

Brazalema-Teresa

24 de novembre 2023

La meva experiència amb vosaltres ha estat molt profitosa. Us he escollit perquè la vostra pàgina web m' és molt atractiva, tant en el disseny, clar i senzill d'entendre, com en la quantitat de cursos, de diverses temàtiques de què disposeu. Quant als continguts són força entenidors, amb exemples i molta bibliografia i webs on redirigir-me per saber més. El professor, sempre atent, m'ha sabut guiar correctament al llarg del tot el curs, fent que no decaigués, animant-me a continuar endavant. També, el fent de poder veure les esposicions dels altres companys, amb el forum, per exemple, m'ha ajudat a veure els altres punts de vista, enriquint el meu coneixement i a la inversa. Tot plegat ha estat molt satisfactori. Moltes gràcies!!.

Sílvia Márquez

26 d'octubre 2023

Ha estat una experiència molt gratificant i enriquidora. L'atenció és molt bona i tant els continguts com el seu format molt pràctic. Sens dubte repetiré!

Dèbora

26 de setembre 2023

Curs molt profitós, amb molts recursos, ben plantejat, bon seguiment del tutor, ben estructurat... Molt contenta d'haver realitzat aquest curs que afrontava amb neguit davant de la meva ignorància sobre el tema.

Ana Lizana

27 de maig 2023

El curs ha sigut molt complet. M’ha agradat molt perquè, en només 3 mòduls, he tingut a la meva disposició molta informació i recursos per portar-los a l’aula. El turor ha sigut la canya! L’únic punt “negatiu” és que m’hagués agrada tenir més temps per gaudir-lo.

Cursos relacionats