Els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a infantil i primària

Una escola amb voluntat de transformar la seva cultura escolar cap a una visió més sostenible i responsable amb el medi ambient emprendrà un viatge que contribuirà a la millora del planeta i de les persones que hi habiten.

4.6

107

107 docents formats

Imatge del curs Els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a infantil i primària
80
Properes convocatòries
Aquest curs inclou
 • 40 hores

 • 100 % en línia, ASÍNCRON

 • Ed. Infantil i Primària

 • Tutoritzat per Lorena Aguilera

 • Reconegut Departament Educació

Properes convocatòries
Aquest curs inclou
 • 40 hores

 • 100 % en línia, ASÍNCRON

 • Ed. Infantil i Primària

 • Tutoritzat per Lorena Aguilera

 • Reconegut Departament Educació

Il.lustració entranyable que acompanya el curs Els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a infantil i primària

L’objectiu principal del curs és guiar el personal docent en l’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a l’etapa d’infantil i primària mitjançant el seu aprofundiment i coneixement per tal d’aconseguir una educació ambiental i sostenible de qualitat.

La finalitat del curs se centra en la necessitat d’incorporar una mirada més crítica i reflexiva que permeti avançar cap a una manera de ser i actuar més respectuosa amb el medi ambient.

El curs s’inicia amb el descobriment de dos conceptes bàsics centrats en l’educació ambiental i en l’educació sostenible en els quals s’aprofundeix. El seu coneixement es basa en la descoberta dels agents, les funcions i els objectius que beneficien la seva consecució i posada en funcionament. A més, es proposen accions que complementen la informació anterior a partir d’exemples reals d’escoles, possibles metodologies, projectes i plans que es poden aplicar a les institucions escolars alhora que es consciencia sobre els problemes ambientals i la importància d’actuar de forma sostenible.

El curs continua amb una mirada al passat per entendre que els ODS consisteixen en disset objectius que sorgeixen a l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i formen part de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible. Aquesta informació s’ofereix per entendre’n l’origen i els motius que van impulsar la seva creació i la importància d’actuar en l’actualitat per implementar-los dins els centres educatius. Per fer-ho, s’engloben en cinc apartats concrets (persones, planeta, prosperitat, pau i partenariat), en cadascun dels quals s’aprofundeix, de manera que la persona docent s’enriqueixi amb propostes educatives aplicables dins l’aula i adaptades a les diverses etapes educatives.

Aquest és el teu curs

perquè aconseguiràs...

 • Conèixer els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a través d’experiències i pràctiques d’escoles reals d’educació infantil i primària, així com de propostes educatives dissenyades per poder adaptar i aplicar a l’aula.

 • Entendre la necessitat d’actuar mitjançant una educació ambiental de qualitat i des d’una visió d’escola més sostenible, capaç de promoure la sensibilitat i el respecte pel medi ambient.

 • Incorporar actuacions i estratègies que impulsin la creació d’accions, programes i metodologies que afavoreixin que l’escola sigui capaç d’integrar l’educació ambiental i sostenible en el seu dia a dia.

 • Desenvolupar el pensament crític i reflexiu i ser capaços de transmetre’l als infants perquè entenguin la necessitat i la rellevància de cuidar i respectar el medi ambient impulsant accions mediambientals de qualitat en les seves vides diàries.

Continguts del curs

 • Mòdul 1. L’educació ambiental i el desenvolupament sostenible

  • L’educació sostenible: Què és l’educació sostenible? - Actuacions per a un estil de vida sostenible - Què implica ser una escola sostenible?

  • L’educació ambiental: Què és l’educació ambiental? - L’educació ambiental a infantil i primària

  • Accions cap al canvi que afavoreixen l’educació ambiental i el desenvolupament sostenible: Escoles i propostes respectuoses amb el medi ambient - Metodologies i programes dins l’aula per educar en la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient - Projectes i plans d’acció i d’innovació per a infantil i primària - Activitats per conscienciar sobre els problemes ambientals i la importància de la sostenibilitat

 • Mòdul 2. Coneixem i apliquem els objectius de desenvolupament sostenible al centre educatiu

  • Què són els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)?: Els disset ODS i les metes per al desenvolupament sostenible

  • L’educació com a mitjà de desenvolupament dels objectius de desenvolupament sostenible: Els agents implicats - Per què treballar-los a l’aula? - Els objectius de desenvolupament sostenible a l’aula

 • Mòdul 3. Incorporació dels objectius de les persones i el planeta a les institucions escolars d’infantil i primària

  • Una escola sostenible i implicada amb els objectius de desenvolupament sostenible - Incorporació i aplicació a l’aula dels objectius relacionats amb la persona: Objectiu 1: Erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes - Objectiu 2: Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible - Objectiu 3: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats - Objectiu 4: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom - Objectiu 5: Aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i nenes

  • Incorporació i aplicació a l’aula dels objectius relacionats amb el planeta: Objectiu 6: Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones - Objectiu 12: Garantir modalitats de consum i producció sostenibles - Objectiu 13: Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes - Objectiu 14: Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible - Objectiu 15: Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl, i aturar la pèrdua de la diversitat

 • Mòdul 4. Incorporació dels objectius de la prosperitat, la pau i el partenariat a l’etapa d’infantil i primària

  • Incorporació i aplicació a l’aula dels objectius relacionats amb la prosperitat: Objectiu 7: Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones - Objectiu 8: Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom - Objectiu 9: Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació - Objectiu 10: Reduir la desigualtat en i entre els països - Objectiu 11: Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles

  • Incorporació i aplicació a l’aula dels objectius relacionats amb la pau i el partenariat: Objectiu 16: Promoure societats pacífiques i inclusives per tal d’aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar accés a la justícia per a totes les persones i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells - Objectiu 17: Enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible

  • Recopilació de recursos i materials per al coneixement i l'aplicació dels ODS

Què diuen els i les nostres alumnes?

Antonieta

2 de maig 2024

Ha estat un curs molt profitós, el contingut correcte,recursos i activitats per fer a l' escola força bé, la tutora sempre atenta i amb correccions ràpides, sempre animant a tirar endavant, he pogut seguir el meu horari. Ha estat un curs que recomanaria.

Mireia

1 d'agost 2023

Un bon espai per compartir idees, experiències i agafar noves propostes funcionals per treballar a l'aula. M'ha agradat bastant aquest curs, el recomanaria.

Irene

2 de juliol 2023

El curs és molt complert i treballes a part dels ODS més aspectes cosa que fa que t'enriqueixis més de l'esperat com a aspecte positiu.A la vegada la tutorització de la Lorena és molt bona, moltíssimes gràcies per la teva professionalitat.

Cursos relacionats