La neuroeducació és important per crear estratègies inclusives per a l’aprenentatge, ja que combina els coneixements de la neurociència amb la pedagogia per adaptar l'ensenyament a les necessitats individuals de l’alumnat.
L'estrès i la pressió afecten diàriament els i les docents, augmentant el desgast emocional i dificultant la gestió de l'aula. Són essencials eines i estratègies perquè puguin gestionar millor les emocions, recuperar el benestar i afrontar el dia a dia amb més equilibri, motivació i eficàcia, tant a l’aula com a la vida.
La promoció de la diversitat afectivosexual al centre educatiu és essencial per crear un ambient inclusiu, segur i respectuós, on tots i totes les estudiants puguin aprendre i créixer plenament.
Les eines per la detecció i l'abordatge de les dificultats lingüístiques, com el TDL, són fonamentals en l'educació per garantir una detecció primerenca, una intervenció oportuna i el suport necessari per promoure l'èxit acadèmic i la inclusió de tot l'alumnat.
L'educació sexual no només proporciona informació vital, sinó que també contribueix a la formació integral dels individus, cosa que fomenta la salut física, mental i emocional.
Promou la inclusió al facilitar la comunicació amb persones amb dificultats sensorials auditives, fomentant l’empatia i la diversitat lingüística en l’educació.
Els nens i nenes amb TEA mostren dificultats en la comunicació, la interacció social, el joc, la imaginació i alteracions sensoperceptives (Meltzoff i Borton, 1979).
La diversitat que hi ha a totes i cadascuna de les aules ens encamina a dissenyar i oferir continguts i activitats flexibles i personalitzats a la realitat de cada alumne i alumna.
Gestionar una aula pot ser esgotador si manca un lideratge efectiu. És important tenir accés eines perquè els i les docents motivin i impliquin l’alumnat, mantinguin l’autoritat sense imposició i els acompanyin amb seguretat. Un bon lideratge transforma l’aula i millora l'aprenentatge i el benestar docent.
La mediació escolar consisteix a treballar AMB l'altra persona i no CONTRA l'altra persona, buscant una manera pacífica i equitativa de resoldre els conflictes als centres educatius.
Coeducar és educar oferint la mateixa igualtat d’oportunitats a tot l’alumnat, tenint en compte i respectant les diferències de sexes i, sobretot, valorant-les.
Segons l’OMS, més d’una de cada quatre persones presenta o presentarà un trastorn mental al llarg de la seva vida i sol iniciar-se entre els 12 i els 24 anys. El professorat té els coneixements necessaris per afrontar això?
El trastorn de l’espectre autista (TEA) és un trastorn neurobiològic del desenvolupament que es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdura durant tot el cicle vital.
El trastorn de dèficit d’atenció (TDAH) és un trastorn del neurodesenvolupament i, malgrat la impulsivitat i la hiperactivitat, no és un trastorn de conducta.
Les dificultats de regulació del comportament tenen a veure amb la falta d’autocontrol emocional, d’adaptabilitat, de flexibilitat cognitiva i d’afrontament de l’adversitat, de l’estrès i de la resolució de conflictes.
L’alumnat amb altes capacitats també necessita una atenció individualitzada, ja que les seves capacitats intel·lectuals es desenvolupen de manera asincrònica a la resta de les habilitats i les qualitats.
SomDocents utilitza cookies per oferir-te continguts personalitzats i per analitzar el tràfic dins el nostre lloc web. Per més informació, consulta la Política de Privacitat.